KezdőlapEmailBelépés a portálra
Online biztosításkötés megszűntetése
2018-06-14
Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy honlapunkon, megbízottaink honlapján megszüntettük az online kötési lehetőségeket! Kérjük vegyék fel a kapcsolatot honlapunkon található közvetítőinkkel, helyi képviselőinkkel, akik személyesen segítenek Önöknek megtalálni az igényeiknek leginkább megfelelő biztosítási szolgáltatást! Köszönjük megértésüket!
FAIR-2000 Alkusz állományának átvétele
2018-06-14
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a FAIR-2000 Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. teljes állományát átruházta társaságunkra. Az erről szóló tájékoztató levelünket megtalálja a letölthető dokumentumok közt.
Letölthető dokumentumok

Gyakran Ismételt Kérdések

A biztosítók által meghirdetett díjak tartalmazzák-e a "baleseti adó"-t?
 Nem, a meghírdetett díjak a biztosítási adót nem tartalmazzák. 
Év közben vettem az autómat, mikor tudok biztosítót váltani?
 1. Ha 2010.01.01-et megelőzően tette ezt, akkor az Ön biztosítási évfordulója január 01. Ennek értelmében Ön 2014.december 01-ig (eddig kell beérnie a biztosítóba az írásos felmondásnak) tudja felmondani meglévő szerződését, és december 31-ig kell megkötnie az újat.

2. Ha Ön 2010.01.01-et követően vette a gépjárművét, akkor a szerződés évfordulója a szerződés kötésének napja. Ezt megelőzően -legalább- 30 nappal tudja felmondani meglévő szerződését. Az évforduló előtt legalább 40 nappal, hozzánk beérkező megfelelő formai és adattartalmú (levél, fax, e-mailen csatolt -jó minőségű- PDF file ) felmondás intézését megoldjuk Ön helyett, ennél későbbi esetknél nem áll módunkban!
Ha például 2014.május 06-án vette az autót, akkor 2015. április 06-áig be kell érnie a biztosítóba az írásos felmondásának és 2015. május 06-áig meg kell kötnie az új szerződést. 
Milyen eljárással kerül sor a Kötelező Biztosítási díjak megállapítására a 2M Biztosítási Alkusz Kft. portálján?
 Biztosításkötő, tarifáló rendszerünk minden kalkulációnál a biztosítók rendszereiből kapja a díjakat,tehát nem mi, hanem a biztosítók számolnak ki minden egyes díjat. 
Milyen határidők kötődnek az év végi kötelező biztosítási (GFB, KGFB) kampányhoz?
 -november 02: a biztosítók közzéteszik a következő évi (2015-ös) díjaikat 
- folyamatosan: a meglévő biztosító megküldi a következő évi ajánlatát (legalább az évforduló előtt 50 nappal)
- november 29:  az eddig a dátumig HOZZÁNK beérkező –meglévő- biztosításának felmondását fogadjuk (aláírt alkuszi megbízással együtt) ,és Mi intézzük a felmondást a meglévő szerződésére -> a felmondást kizárólag akkor intézzük ha nálunk köti új szerződését
- december 01 : edig kell beérkeznie a biztosítóba az írásos felmondásnak
- december 31 : eddig kötheti meg az új szerződését
- 2015.01.01: ezzel a dátummal indul az új szerződés
- 2015.01-02. hó: a biztosítók megküldik Önnek a kötvényt és a díjbekérőt, csekket
 -2015.02.28.: legkésőbb eddig az időpontig kell befizetnie az első díjat + baleseti adót a biztosító által küldött csekken, átutalással, vagy csoportos beszedéssel
Mit javasolnak Önök a 2015. évi KGFB kampányra?
 1. A biztosítók díjai között jelentősek a díjkülönbségek, ezért javasoljuk, hogy mindenképpen tarifálja le kötelező biztosítását, és hasonlítsa össze a biztosítója által 2015-re ajánlott díjával!
2. Az év végi "kampányidőszak"-ban a biztosítók rengeteg kedvezményt adnak a többi termékükre is, ezért érdemes átszámolni/átszámoltatni CASCO-, és LAKÁSBIZTOSÍTÁSÁT is! 
Személyesen szeretném megkötni a szerződésemet, ebben az esetben milyen plusz költséget számolnak fel? Jár ilyen esetben is az online kedvezmény?
 Megbízott biztosításközvetítőink semmilyen plusz költséget nem számolnak fel, ha személyesen keresi meg Őket és köt náluk biztosítást. A szerződés adatait elektronikusan továbbítjuk a biztosítók felé, ezért a személyesen megkötött biztosításoknál is az online kedvezményeket érvényesíteni tudjuk Önnek!
 
Szeretnék kötelező biztosítót váltani évfordulóra, mi a teendőm?
  1. Honlapunkon kattintson az „online díjkalkulátor és szerződéskötő alkalmazások” –ra, válassza a "díjszámítás megkezdését" ! Itt adja meg a saját és gépjárműve adatait, a rendszer a biztosítók jövő évi díjait kiszámolja Önnek (a kalkulációhoz nem szükséges regisztráció).
2. Ha talál a tarifatáblában kedvezőbb ajánlatot, mint amit a jelenlegi biztosítója adott, akkor nyomtassa ki a rendszer által előállított felmondást és alkuszi megbízást, ezeket aláírva küldje vissza nekünk (évforduló előtt legalább 40 nappal) e-mailen, faxon vagy postán -> elintézzük jelenlegi biztosítójánál a felmondást. Az új szerződést az évforduló napjáig kell megkötni!
3. Válassza ki az összehasonlító táblázatból az új biztosítót, kattintson a „megkötöm”-re.
4. Regisztrálja be magát a rendszerünkbe, itt valós e-mail címet adjon meg, mert arra küldjük ki a dokumentumokat
5. Adja meg a rendszer által kért (az Ön személyes és a gépjármű) adatokat. Nyomtassa ki, írja alá és küldje vissza elérhetőségeinkre a felmondást és az alkuszi megbízást!
6. Küldje meg nekünk a különböző kedvezményekre jogosító okmányok másolatát és a forgalmi engedélyt (pl. gyerekkedvezménynél a gyermek TAJ kártyája, lakcímkártya,…stb.)
7. Az általunk küldött ajánlatot nyomtassa ki és tegye be a forgalmi engedélyébe. A biztosítók fogják megküldeni a kötvényt, csekket, igazolást.
8. Bármilyen kérdés esetén írjon nekünk e-mailt (info@2malkusz.hu) és segítünk!
 
Szeretném megtudni, hogy 2015-ben milyen díja lesz a Kötelező Felelősségbiztosításomnak, mit tegyek?
 1. Honlapunkon kattintson az „online díjkalkulátor és szerződéskötő alkalmazások” –ra, adja meg a saját és gépjárműve adatait, a rendszer  az összes elérhető biztosító díját kiszámolja Önnek (a-kalkulációhoz nem szükséges regisztráció)
vagy 
2. Keresse fel valamelyik megbízott biztosításközvetítőnket, aki személyesen tájékoztatja a 2015-ös díjakról, és -ha kívánja-  teljes körűen elintézi Önnek a biztosítóváltást.
 
Vállalkozásomban több autó is van, erre hogyan tudok GFB díjat kalkulálni?
 Ha az egy  (vállakozás) néven lévő autók száma eléri, vagy meghaladja az ötöt, akkor flottaajánlatot érdemes kérni rá. Küldje meg nekünk a saját és autói adatait, valamint elérhetőségeit az info@2malkusz.hu e-mail címre és mi kérünk rá ajánlatot a biztosítóktól.